Vestlandsturnè 7., 8. og 9. november:
7. november 2014 kl 20:00 ønsker koret divisi å skape et «pusterom» i Vår Frelsers Kirke. Det er korets ønske å tilby mennesker en konsertopplevelse der hjerte og sjel kan få ro, og der en gjennom musikken kan få et glimt av det store Gud gjør og har gjort for oss. «Verden der ute trekker oss i alle retninger med mas om alt vi bør gjøre og ikke gjøre. Vi ønsker å røre ved hjertene, og la folk få et pusterom og fred ifra det som opptar oss i hverdagen av sorger og bekymringer» forklarer korets dirigent Anders Berglund.
divisi plakat 

Konserten i Vår Frelsers Kirke er en del av en turné hvor koret fremfører Steve Dobrogosz’ messe i tre ulike kirker på vestlandet. Vår Frelsers Kirke i Haugesund, Bergen Domkirke og Os Kirke. Den klassiske messen er jazz-inspirert, og er skrevet for piano, strykekvintett og kor. Ved å ramme inn messeleddene med sine egne sanger ønsker divisi å gjøre innholdet i messen mer tilgjengelig for publikum. Koret håper å kunne gjøre folk mer bevisst på hva disse messeleddene som mange erfarer hver søndag egentlig betyr. Folk tar det gjerne litt for gitt, og enkelte ser gjerne på det som kjedelig liturgi som bare alltid har vært der.
 

Høy kvalitet

På konserten i Vår Frelsers Kirke har divisi med seg musikere av høy kvalitet. Strykekvintett består av Almas Karakystyk, Arnfinn Neverdal, Aleksandar Glisic, Magnhild Mo og Kjetil Lundø. Pianist på konsertene er Hans Petter Tangen. Opphavsmann bak messen, Steve Dobrogosz, er en amerikansk pianist og komponist, bosatt i Stockholm. I norsk kontekst er han kanskje best kjent på grunn av sitt samarbeid med den norske sangerinnen Radka Toneff på 80-tallet, og den legendariske innspillingen deres, ”Fairytales. ”Mass” komponerte han i 1992, og det var den første av hans større verk for kor. Messen har blitt framført av mange ulike kor i over 40 land. Koret divisi består av 30 erfarne sangere fra hele Sør-Norge. I fjor hadde koret 30-årsjubileum, og gjennom disse årene har koret fremført mer enn 300 konserter, spilt inn over 10 CD-er og turnert landet på kryss og tvers. Koret har konserter innenfor ulike sjangre, og har flere ganger fremført store verk som bl.a. Händels Messias og Oratoriet Paulus. Anders Berglund har vært dirigent og musikalsk ansvarlig i koret siden 2011.
 

Konsertplan

Fredag 7. November kl. 20:00 Vår Frelsers Kirke, Haugesund

Lørdag 8. November kl. 20:00 Bergen Domkirke

Søndag 9. November kl. 17:00 Os Kirke